18mrt

Sober maal tvv Broederlijk Delen

Met de eenvoudige soep- en broodmaaltijd willen we op KOHA STJ onderstrepen wat vasten vandaag kan betekenen. Met deze eenvoudige maaltijd proberen we leerlingen en leerkrachten tot besef te laten komen hoe goed ons leven hier wel is.  Vasten gaat verder dan eens geen vlees eten, geen wijntje nuttigen of de dagelijkse snoep achterwege laten. Vasten […] Lees meer

28feb

Puike resultaten Wiskundeolympiade 2de en 3de graad!

In de 2de graad stoten drie leerlingen door naar de 2de ronde van van de Wiskundeolympiade! Hun respectieve resultaten zijn 119, 123 en 126 punten tegenover een Vlaams gemiddelde van 80,72. In de 3de graad zijn er twee leerlingen die nog eens mogen aantreden. Zij behaalden respectievelijk 109 en 119 punten! Mevrouw Myny en mevrouw Dauwe […] Lees meer

21feb

AED op KOHa Sint Jozef in samenwerking met vzw Heartsaver

Binnenkort wordt er op KOHa Sint Jozef een AED (Automatische Externe Defibrilator) geïnstalleerd. Het toestel wordt geplaats in samenwerking met de vzw Heartsaver.Het Heartsaver AED Fundraising schoolinitiatief wordt gesteund door het kabinet van het Ministerie van Onderwijs van Minister Hilde Crevits en is mee opgenomen in het actieplan “Hoog tijd voor geZONtijd”.Het toestel zal niet […] Lees meer

16feb

Minder vlees voor het klimaat dag 6

Tajine van mevrouw Van Wanzeele 4 tomaten ▪  grote pastinaak ▪ 3 zoete aardappelen ▪ 6 wortels ▪ 1 blik/pot kikkererwten(goed spoelen) ▪ 1 courgette ▪ 3 paprika’s▪ 1 ui (mag weggelaten worden) ▪ groentenbouillongaram masala(komijn, curcuma, paprika, kardemom, zwarte peper, gember) ▪ harissa ▪ couscous Snij alle groenten in grove stukken. Stoof de groenten, behalve de tomaten even aan in olijfolie op een hoog vuur. Voeg kruiden, tomaten en een kop groentenbouillon toe. […] Lees meer

15feb

Minder vlees voor het klimaat dag 5

Spaghetti met snijboontjes en tomaat Lees meer

14feb

Minder vlees voor het klimaat dag 4

Worteltaartjes van mevrouw Aerts bladerdeeg ▪ 1 koffielepel komijn ▪ 125 g wortelen ▪ 1 eetlepel citroensap ▪ 150 ml wortelsap ▪ 1 eetlepel balsamico-azijn ▪ 1 eetlepel olijfolie ▪ 1 ei ▪ klont boter ▪ 5 cl slagroom    Schil de wortels en rasp ze grof. Doe wortelsap, geraspte wortels, olie, boter, citroen, balsamico en kruiden in een pan en laat sudderen tot het vocht verdamp is. Klop het ei los met […] Lees meer

13feb

Project in samenwerking met Zorgnetwerk Trento – Moerzeke

Onze school werkt op regelmatige basis samen met het Woonzorgcentrum in Moerzeke. Vandaag werd het startschot gegeven van een project waarbij 5 STW, 6 OH en 7 OA activiteiten zullen uitwerken met en voor de bewoners. Twee dokters gaven de leerlingen deze voormiddag uitleg over de werking van de hersenen en dementie. Lees meer

13feb

Minder vlees voor het klimaat dag 3

Lievelings vegetarische schotel van mevrouw Puttemans 250 g spruiten (in helft snijden) ▪ 3 kopjes pompoenblokjes ▪ 1 grote appel in blokjes ▪ 1/2 kopje pecannoten ▪ 1/4 kopje olijfolie▪ 1 eetlepel ahornsiroop ▪ 2 theelepels currypoeder ▪ 1 theelepel kaneelpoeder ▪ 1/2  theelepel nootmuskaat ▪ 1/2 theelepel zout De oven verwarmen op 190° De spruiten, pompoen, appel en noten mengen De olijfolie, ahornsiroop en kruiden mengen Alles […] Lees meer

12feb

Modernisering secundair onderwijs

Vanaf 1 september gaat de modernisering van het secundair onderwijs van start in het eerste jaar. Om jullie hierin wegwijs te maken, geven we jullie dit bondige overzicht. Bekijk hier de folder. Lees meer

12feb

Minder vlees voor het klimaat dag 2

Marokkaanse groenteragout van mevrouw Dauwe 100 g gedroogde of 200 g gekookte kikkererwten (blik) ▪ 2 uien ▪ 2 paprika’s ▪ 2 wortelen ▪ 1 courgette▪ 2 teentjes knoflook ▪ olie ▪ 2 koffielepels komijnzaad ▪ 1 koffielepel paprikapoeder ▪ ¼ koffielepel cayennepeper ▪ zout ▪ ½ l tomaten in stukjes ▪ 100 g  rozijnen […] Lees meer