14feb

Vacature leerkracht Frans

Leerkracht Frans (M/V/X) voor 6 lesuren in 5STW en 6STW. Interimopdracht tot de krokusvakantie. Kandidaten nemen contact op met de directeur via mail (j.onghena@kohamme.be) of telefoon (052 47 92 84). Lees meer

16feb

Minder vlees voor het klimaat dag 6

Tajine van mevrouw Van Wanzeele 4 tomaten ▪  grote pastinaak ▪ 3 zoete aardappelen ▪ 6 wortels ▪ 1 blik/pot kikkererwten(goed spoelen) ▪ 1 courgette ▪ 3 paprika’s▪ 1 ui (mag weggelaten worden) ▪ groentenbouillongaram masala(komijn, curcuma, paprika, kardemom, zwarte peper, gember) ▪ harissa ▪ couscous Snij alle groenten in grove stukken. Stoof de groenten, behalve de tomaten even aan in olijfolie op een hoog vuur. Voeg kruiden, tomaten en een kop groentenbouillon toe. […] Lees meer

15feb

Minder vlees voor het klimaat dag 5

Spaghetti met snijboontjes en tomaat Lees meer

14feb

Minder vlees voor het klimaat dag 4

Worteltaartjes van mevrouw Aerts bladerdeeg ▪ 1 koffielepel komijn ▪ 125 g wortelen ▪ 1 eetlepel citroensap ▪ 150 ml wortelsap ▪ 1 eetlepel balsamico-azijn ▪ 1 eetlepel olijfolie ▪ 1 ei ▪ klont boter ▪ 5 cl slagroom    Schil de wortels en rasp ze grof. Doe wortelsap, geraspte wortels, olie, boter, citroen, balsamico en kruiden in een pan en laat sudderen tot het vocht verdamp is. Klop het ei los met […] Lees meer

13feb

Project in samenwerking met Zorgnetwerk Trento – Moerzeke

Onze school werkt op regelmatige basis samen met het Woonzorgcentrum in Moerzeke. Vandaag werd het startschot gegeven van een project waarbij 5 STW, 6 OH en 7 OA activiteiten zullen uitwerken met en voor de bewoners. Twee dokters gaven de leerlingen deze voormiddag uitleg over de werking van de hersenen en dementie. Lees meer

13feb

Minder vlees voor het klimaat dag 3

Lievelings vegetarische schotel van mevrouw Puttemans 250 g spruiten (in helft snijden) ▪ 3 kopjes pompoenblokjes ▪ 1 grote appel in blokjes ▪ 1/2 kopje pecannoten ▪ 1/4 kopje olijfolie▪ 1 eetlepel ahornsiroop ▪ 2 theelepels currypoeder ▪ 1 theelepel kaneelpoeder ▪ 1/2  theelepel nootmuskaat ▪ 1/2 theelepel zout De oven verwarmen op 190° De spruiten, pompoen, appel en noten mengen De olijfolie, ahornsiroop en kruiden mengen Alles […] Lees meer

12feb

Modernisering secundair onderwijs

Vanaf 1 september gaat de modernisering van het secundair onderwijs van start in het eerste jaar. Om jullie hierin wegwijs te maken, geven we jullie dit bondige overzicht. Bekijk hier de folder. Lees meer

12feb

Minder vlees voor het klimaat dag 2

Marokkaanse groenteragout van mevrouw Dauwe 100 g gedroogde of 200 g gekookte kikkererwten (blik) ▪ 2 uien ▪ 2 paprika’s ▪ 2 wortelen ▪ 1 courgette▪ 2 teentjes knoflook ▪ olie ▪ 2 koffielepels komijnzaad ▪ 1 koffielepel paprikapoeder ▪ ¼ koffielepel cayennepeper ▪ zout ▪ ½ l tomaten in stukjes ▪ 100 g  rozijnen […] Lees meer

11feb

Minder vlees voor het klimaat dag 1

Macaroni met eitjes en broccoli van mevrouw Vehent Pasta koken Kaassaus maken (boter verhitten, vloeiende bloem toevoegen, melk toevoegen en roeren tot je een dikke saus hebt). Afkruiden met nootmuskaat en emmental toevoegen. Eitjes koken Broccoli stomen Ovenschotel: eitjes in schijfjes snijden, macaroni, broccoli in ovenschotel en overgieten met kaassaus. Afwerken met een laagje emmental […] Lees meer

06feb

Oud-leerlingenavond

Op vrijdag 29 maart 2019 organiseren we een oud-leerlingenavond voor de 6e-jaarsstudenten van de jaren 1984-1989-1994-1999-2004-2009-2014. OPGELET: Vanaf dit jaar worden de oud-leerlingen van 6 BSO uitgenodigd in plaats van 7 BSO. Wil je graag aanwezig zijn op onze oud-leerlingenavond? Schrijf je dan in via de pagina “oud-leerlingen” Was je geen 6e-jaarsstudent in één van […] Lees meer