Kerstuitstap BSO

Twee bussen met leerlingen en leerkrachten van de tweede en derde graad BSO reden dinsdag richting Aalst voor de jaarlijkse kerstuitstap.
De twaalf leerlingen van 7OA en 7KG beleefden hun gloriemoment: zij hadden het stadsbezoek zelf georganiseerd en alle voorbereidingen in handen genomen. Ze konden zo tonen wat ze in hun mars hebben. Aalst had het in de voorafgaandelijke strijd gehaald van Antwerpen, Hasselt en Kortrijk.
De leerlingen van 7OA en 7KG hadden een toeristisch parcours uitgestippeld dat de geschiedenis en het leven in de stad belicht: van de middeleeuwen over priester Daens tot het alombekende carnavalsfeest, beschermd als UNESCO-werelderfgoed. Voor de meeste jongeren was de kennis van de stad tot dat laatste beperkt, maar de opgefriste binnenstad had verrassend veel te bieden. Niets werd aan het toeval overgelaten. De regie was strak: de tachtig leerlingen werden opgesplitst in groepjes, luisterden op elke locatie naar de toelichting bij de monumenten en vulden hun vragenlijst in.
Het centrum baadde helemaal in de eindejaarsfeer. Alles verliep vlekkeloos.
In de namiddag trokken de jongeren de skeelers aan in Rollerland, een overdekt parcours waar ze op muziek hun vloeiende bewegingen konden demonstreren. Wie al geoefend had op ijs, had een streepje voor. Weg van de reling ging er een enkeling tegen de vlakte, maar dat kon de pret niet bederven. Ook enkele begeleidende leerkrachten waagden zich op de wieltjes, al was dat een pak minder vlot dan bij het jonge geweld.
Leerlingen op zoek naar het ultieme kerstcadeautje, kregen in de namiddag nog even de tijd om een paar winkels binnen te lopen. Of om een cola, koffie of warme chocomelk te drinken aan de stalletjes buiten of in een van de horecazaken rond de Grote Markt. De meeste deelnemers keerden met een brede glimlach naar Hamme terug. Een bezoekje in de zomer werd hier en daar in de bus al besproken, want ook vanop een terrasje moet Aalst uitermate charmant zijn.

Bekijk de foto’s hier