Minder vlees voor het klimaat dag 2

Marokkaanse groenteragout van mevrouw Dauwe

100 g gedroogde of 200 g gekookte kikkererwten (blik) ▪ 2 uien ▪ 2 paprika’s ▪ 2 wortelen ▪ 1 courgette▪ 2 teentjes knoflook ▪ olie ▪ 2 koffielepels komijnzaad ▪ 1 koffielepel paprikapoeder ▪ ¼ koffielepel cayennepeper ▪ zout ▪ ½ l tomaten in stukjes ▪ 100 g  rozijnen

Snijd alle groente in grote stukken en pel en snipper de knoflook. Stoof de ui en de knoflook in de olie en voeg de paprika en de wortelen toe. Laat de groenten eventjes stoven en voeg dan de specerijen en de tomaten toe. Voeg, als de groente bijna gaar zijn, de courgette, de kikkererwten en de rozijnen toe. Laat alles nog even pruttelen.

Ik serveer dit gerecht met couscous. Heel lekker met spinazie, in stukken gescheurd en gestoofd met ui en knoflook. Wat verbrokkelde fetakaas erover en klaar!

Smakelijk!